17 februari 2013

There is no better food than home made food

Soms klinkt een engelse titel gewoon beter dan een nederlandse Lachen.

Ik ben de laatste om te ontkennen dat het zalig is om af en toe uit eten te gaan. Gezellig je voeten onder tafel steken, de menukaart op je gemak doorbladeren en in afwachting van je bestelling af en toe aan je glaasje nippen, proeven van de apero hapjes, keuvelen met je tafelgenoten, ...

Af en toe vraag je je nadien wel eens af 'was het dat nu' ? of 'betaal ik hiervoor zoveel' ? of 'als ik het thuis maak, smaakt het zoveel beter'.  Maar kom, soms is het eten ook om duimen en vingers bij af te likken.


Maar als je dan op een grijze kille zondag opteert om de dag thuis door te brengen en je komt op volgend kookidee, 

enkele uitjes aanbakken met spekblokjes en gesnipperd witloof en sojascheuten toevoegen, kruiden met wat peper en zout, en dit alles vergezeld van gekookte petatjes en voorafgegaan door een lekkere erwtensoep

uiterst simpel allemaal, maar het geheel smaakte verrukkelijk en gaf je het gevoel dat je écht gegeten hebt.


Dan ben ik de eerste om toe te geven dat eten uit je eigen keuken met vlag en wimpel bovenaan staat.

14:27 | Commentaren (1) | Tags: lekker |

Commentaren

Eens afwisselen,doet je beseffen dat home made food nog zo mis niet is ,lekker smaakt en geen aanslag is in je portemonnee!! Laatst maakte ik gestampte aardappelen ( niet de echte puree) met een klontje boter en wat kruiden en een restje ijsbergsla in reepjes gesneden rauw er doorheen en dan spekreepjes laten uitbakken .De jus over de gestampte patatjes gieten en de krokante spekreepjes erbij . Maar lekker dat dat was ;-))

Gepost door: magda | 18 februari 2013

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.