26 februari 2013

Zo zwart als de nacht

en spuuglelijk was hij, de pikzwarte raaf die plots enkele meters voor mijn auto op de grond neerdook, met in zijn bek een grote vrucht.  

Ik stond op de parking van een electro zaak aan een groot kruispunt op de grens met ons dorp. Wachtend op de oudste dochter die met de bus terugkeerde van school.  Verveling troef tijdens het wachten, dus alle afleiding was welkom.  

Hij sloeg met zijn bek de vrucht in 2 grote stukken, het leek wel op een reuze noot.  In elk geval was het vrij hard want af en toe had hij moeite om er stukjes uit te pikken.  Slim als hij was, zette hij één van zijn poten op de vrucht zodat hij met zijn bek meer kracht kon uitoefenen.  Hij kreeg mij in de gaten en even leek het alsof hij zijn heil zou zoeken in de vlucht.  Maar ik hield me muisstil en als dank mocht ik dit schouwspel gadeslaan.  Het ene na het andere kleine stukje verdween in zijn bek maar terwijl hij at, speurde hij voortdurend de omgeving af.  Het verkeer is er heel druk en lawaaierig maar daar stoorde hij zich niet aan.  Kwam er echter een voetganger of fietser over de parking, dan stopte hij abrubt met eten en vloog een stukje weg.  Stak na een tijdje de irritatie over de stoorzenders de kop op?  Feit is dat hij plots met een behendig gebaar beide nog resterende vrij grote stukken in zijn bek stak en parmantig over de parking stapte tot aan de rand waar een kleine groenzone was.  Daar vervolgde hij zijn maaltijd, dit keer in alle privacy.  Enkele minuten later vloog hij de lucht in en zette zich boven op een verlichtingspaal.  Buikje vol, even rusten nu?

natuur

19:04 | Commentaren (3) | Tags: natuur |

Commentaren

Hier zitten ook veel raven, bangelijke vogels vind ik het. Het zal door bepaalde films komen die ik al zag maar die vogels doen me denken aan de dood en ik krijg er rillingen van.
Met wat jij zag zijn ze blijkbaar ook niet echt bevreesd...en sterk, brrrr...de griezels onder de vogels.

Gepost door: bea | 26 februari 2013

Reageren op dit commentaar

Volgens mij is het niet zo'n slechte tijd voor de vogels..je ziet er steeds meer, ook soorten die je vroeger nooit zag of een hele tijd niet en nu weer wel.

Gepost door: mizzD | 26 februari 2013

Reageren op dit commentaar

Raven komen bij ons niet meer voor.
U hebt op de parking bij Van Loock een zwarte kraai gezien.

Gepost door: confusius | 28 februari 2013

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.