27 februari 2013

Wat zal zijn, zal zijn

Ze stapte een 10-tal meter voor mij uit op de parking richting auto.  In haar kort, nauwsluitend rokje kwamen haar lichaamsvormen perfect tot z'n recht.  Elegante benen in zwarte nylons gehuld. Geen grammetje te veel.  De ideale maten.  Mijn collega, mama van 2 kindjes, nog geen 30 jaar schat ik.  Haar dikke bos krullend haar wipte lichtjes bij elke stap.  Ik kon me zo de kuiltjes in haar wangen voorstellen, haar volmaakte perzikzachte huid.  Ze is mooi en jong en dat had ook een mannelijke collega in de gaten.  Zijn blik volgde meer dan gewoon maar enkele seconden de zelfbewust voortschrijdende jonge vrouw.  Zelfzeker, met recht en reden.

Het sneed even door me heen.  Ooit was ik het die daar voortschreed.  Niet op deze parking, maar elders.  Ook jong, mooi en zelfbewust.  Groot, met lange slanke benen, mijn mantelpakje als een 2de huid op mijn velletje.

Ooit, ... in een ver verleden.  20 tot 25 jaar geleden.  Ook de perfecte maten.  Maar wat voorbij is, is voorbij.  Onherroepelijk passé.  Niet zeuren he. Je hebt je tijd gehad, nu is het aan een andere generatie.  De kilo'tjes kwamen de afgelopen jaren jouw richting uit en besloten prompt om zich aan jou te binden.  Zelfs je haren gaan zich een ander kleurtje aanmeten.  En je huid, alle potjes & productjes ten spijt, zet ze even naast het zachte velletje van één van je dochters en dan weet je het wel.  Ook al voel je je nog super jong van hart, heb je nog steeds het guitige in je en wil je nog 100-en-1 plannen realiseren, het 'manteltje' waarin je steekt, heeft zijn beste tijden gehad.  Het frisse & jonge uiterlijk van weleer is definitief vervlogen met de tijd.

Maar gelukkig ... zit ware schoonheid nog steeds vanbinnen Knipogen.

20:26 | Commentaren (3) | Tags: mijmeringen |

Commentaren

Daar moet je je aan vasthouden " ware schoonheid zit van binnen" en die schoonheid straal je dan ook uit!

Gepost door: magda | 27 februari 2013

Reageren op dit commentaar

Wat gaat de tijd toch snel als je terugkijkt en vergelijkt. Maar zoals je zegt "schoonheid zit binnenin" en maar goed ook want daar blijft ze langer goed.
Mooi beschreven stukje.
Lieve groetjes.

Gepost door: Leva | 28 februari 2013

Reageren op dit commentaar

Ouder worden vind ik helemaal niet erg..hoeveel mensen van onze leeftijd zijn er bijvoorbeeld al niet meer? Hoeveel overlijdensadvertenties staan er al niet in de krant van mensen jónger dan wij? Schoonheid is wel zó onbelangrijk in feite.

Gepost door: mizzD | 01 maart 2013

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.