12 mei 2013

UrbEx - Rusthuis De Nete

Een kleine 10 jaar geleden reden we er nog regelmatig op zondag voorbij met de auto.  Je zag de oudjes vaak zitten in de grote ruimte vooraan, de bezoekersparking was goed gevuld.

En plots stond het leeg, overgeleverd aan de onverbiddelijke tand des tijds. 
De deuren staan gewoon open, gebroken glas knarst onder je voeten. 

6q 202.jpg

 

 

6q 204.jpg

Heel voorzichtigjes schuifelden ze door de gang, dankbaar gebruik makend van de aangebrachte leuningen.  
Het gelijkvloers is nog in redelijke staat, maar op de 1ste etage heeft binnendringend vocht vrij spel, zwammen tieren er welig.  Op het internet las ik dat eigenlijk enkel het dak in slechte staat was.  En kijk nu !

 

SAM_9289.JPG

 

 

SAM_9293.JPG

 

 

SAM_9284.JPG

 

 

6q 212.jpg

 

 

6q 219.jpg

 

 

6q 216.jpg

 

 

6q 214.jpg

 

 

6q 206.jpg

 

 

SAM_9283.JPG

 

 

6q 201.jpg

 

 

6q 186.jpg

 

 

6q 199.jpg

 

 

6q 189.jpg

 

 

6q 190.jpg

 

 

SAM_9286.JPG

Soms kreeg je het idee dat men het RVT halsoverkop moest verlaten.  Niet dat er nog zoveel achtergebleven is. Maar toch ... Enkele luttele uurtjes extra bij de verhuis zouden ervoor gezorgd hebben dat écht alles weg zou zijn.  Op de plaats waar het hoorde:  in de nieuwe RVT bij de juiste bewoner.  Een rolstoel die zomaar achtergebleven is, een plant die uitgedroogd is, achter een hoek lagen nog meerdere plastic zakken en dozen met persoonlijke spulletjes van de bejaarden.  Alles nog in prima staat.  Hebbedingetjes waarvan gehouden is.  De oudjes hadden vermoedelijk geen verweer.  Beseften misschien niet meer wat ooit van hun was.  Maar het toont weer even hoe onze maatschappij is, respectloos met momenten.

Commentaren

Het zal wel weer over geld gaan..of het gebrek daaraan. Het ziet er aan de diverse bordjes te zien toch naar uit dat men hart had voor de oudjes..warme teksten.

Gepost door: mizzD | 12 mei 2013

Reageren op dit commentaar

Het nieuwe rusthuis zal wel comfortabeler zijn maar waarom moet dit dan zo staan verloederen.Het kan toch voor iets anders gebruikt worden. En dan laten ze achteloos nog vanalles achter. Ik vind het een beetje respectloos want alles heeft als het nieuw was toch ook geld gekost.

Gepost door: magda | 14 mei 2013

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.