23 juni 2013

Had je het op voorhand geweten ...

dan bleef je thuis, zo simpel als dat.

Maar zo werkt het natuurlijk niet.  Het zou maar al te makkelijk zijn.  Problemen, tegenslagen, ziektes, ... vermijden.  Enkel leuke dingen meemaken.  That's not life, natuurlijk.  Zo komen we nooit gelouterd uit de strijd.


Vorig jaar gingen ventje en ik rond deze periode voor 2 dagen naar Blankenberge.  Een willekeurig hotel geboekt in Blankenberge.  Alles viel schitterend mee: het hotel, de vernieuwde kennismaking met de badstad, zonovergoten dagen, ... Fantastisch weekend!

We zijn dit jaar 35 jaar getrouwd, dus ik stelde ventje hetzelfde 'recept' voor.  Hij opteerde opnieuw de trein, maar daar wilde ik deze keer niet van weten.  Vorig jaar waren we wreed lang onderweg wegens een technische panne van 30 min in Brugge.  Brugge, die schone, vanuit een treincabine ha ha. Het was een komen en gaan van joelende en schreeuwende kindjes.  De schoolreizen, weet je wel.  En de trein zat proppensvol waardoor we amper een deftige zitplaats hadden.  Zal ik eens polsen naar de prijzen in 1ste klasse, zei ik mijn ventje.  Kwestie om hem een beetje tegemoet te komen.  We zijn maar 1x 35 jaar getrouwd en dan mag het een ietsje meer zijn.  Ietsje!  Gezien nog geen weekendtarieven (we vertrokken immers op vrijdagochtend), gezien nog geen zomerseizoen, gezien geen korting etc.  kostte het voor ons 2-tjes rond de 140 €.  Slik!  2de klasse kwam rond de 70 € als ik me nog goed herinner.  No way, ik vertik het om een bijdrage te doen in de gigantische ontslagvergoeding die mogelijk binnenkort zal uitbetaald worden aan dhr. Marc Descheemaecker bij de hervorming van onze Belgische NMBS.  Nu weet ik meteen waar die bedragen vandaan komen.  

Met de auto dus maar en wat was ik blij.  Want die vertrekt wanneer het jou uitkomt. 
Het zalige hotel van vorig jaar was volboekt, dus we kozen weer een willekeurig hotel.  Geen keten hotel, maar een leuke verbouwde Belle Epoque woning.  En met een persoonlijke service.  Het inchecken ging vlotjes en binnen enkele tellen stonden we op de zeedijk.  Een dag lang slenteren, kuieren, wandelen, ... zalig.  Af en toe een lekker hapje.  Tot de spieren het bijna opgaven en we onze kamer opzochten.  Doodmoe maar tevreden.

En dan werd ik misselijk.  Heel eventjes dacht ik dat het een licht protest van de maag was, maar motillium mocht deze keer niet baten.  Een halve nacht passeerde ik tussen wc en bed.  En totaal gebroken kroop ik de zaterdag ochtend uit bed.  En dan wil je maar één ding: zo snel mogelijk naar huis.  Zonder ontbijt want ventje zag het niet zitten om in zijn eentje te gaan eten.  En gelukkig staat je wagen altijd vertrekkensklaar en waren we in een 2-tal uren opnieuw in ons dorpje.

3/4de van de zaterdag heb ik in bed doorgebracht met koorts en stekende hoofdpijn en de rest van de dag in de zetel.  Tot geen moer in staat.

Maar vandaag staan we er al een beetje terug.  

Was het een buikvirus, iets verkeerds gegeten ?  Geen idee, maar ziek worden op verplaatsing is echt rottig.

23 006.jpg

12:47 | Commentaren (2) | Tags: uit-blankenberge |

16 juni 2013

Bloktijd

Zoals in zovele gezinnen gaat de jeugd hier momenteel gebukt onder hard studielabeur. Tot en met donderdag en dan zitten de examens erop. En worden alle boeken en papieren ongetwijfeld tegen de muur gekeild. We kunnen ze alleen maar steunen, een beetje verwennen en hopen op goede resultaten.

image.jpg

19:17 | Commentaren (4) |

Enkele tuinfoto's

Het giftige maar toch mooie vingerhoedskruid.

tuinweelde

Paars bij paars.

image.jpg

19:08 | Commentaren (2) | Tags: tuinweelde |

09 juni 2013

Gespot in Scherpenheuvel

Wie kent er niet de Basiliek van Scherpenheuvel?  Ongetwijfeld zijn er in de maand mei weer vele bedevaarders naartoe getrokken.  En ook vandaag gonste het centrum van bedrijvigheid.  Schrijf het vooral maar toe aan het goede weder en de uitnodigende terrasjes. Niet dat de Basiliek zelf geen volk meer trekt, helemaal niet.  Maar we zijn nu eenmaal bijlange zo devoot niet meer als enkele decennia geleden.  Hoewel ik nog ettelijke mensen een kaarsje zag aansteken.  Een stille wens voor een goede gezondheid of geluk binnen het gezin en familie?  En ook ik stak er 2 op, meer voor succesvolle examens voor de meiden thuis.  Wie weet helpt het een handje?


Je merkt trouwens dat het in Scherpenheuvel nog niet zo slecht vertoeven is.

uk.jpgGezelligheid is nooit ver weg

uk1.jpg

 

po 005.jpgAan de streekspecialiteit, de 'noppen' kunnen we niet zomaar achteloos voorbijgaan

po 009.jpgEn ja, ik kon het deze keer ook écht niet laten om me nog eens zo'n mooi kleurrijk molentje aan te schaffen.
Niks zo vrolijk als dat ronddraaiend ding in je tuin gade te slaan. 

po 015.jpgTrouwens, de prachtige folklore van de kraampjes rond de Basiliek, is echt met uitsterven bedreigd.  Er staan er in totaal nog maar een handvol. De handelaar rechts hieronder gaat weldra met pensioen.  Een andere stopt eind van het jaar.  Kinderen hebben geen interesse meer om het over te nemen van hun ouders.

po 011.jpgpo 012.jpg

 

Onder vele goedkeurende blikken togen we opnieuw huiswaarts

po 014.jpg

08 juni 2013

Ze zijn er weer !

Mijn geliefde gele rozen aan onze oeroude rozenstruiken. Echte nog geurende rozen. We snoeien ze nooit, ze zijn nooit ziek, niks beestjes en ongeacht hoe streng en lang de winter is, elk jaar weer wiegen ze hun talrijke hoofdjes in de wind.

tuinweelde

tuinweelde

Ik ben verzot op alles wat met rozen te maken heeft. Gele wel te verstaan. En je vindt tegenwoordig aardige deco spulletjes in winkels zoals Casa, Blokker, met rozenafbeeldingen erop. Altijd roze rozen. Maar iets met gele rozen? Onbestaand! Geen idee waarom.

21:41 | Commentaren (3) | Tags: tuinweelde |

02 juni 2013

Sneeuwval van Tess Gerritsen

He he, niks zo zalig om in de tuin in een zetel te duiken met een goede thriller.
 

Nadat patholoog-anatoom Maura Isles een medisch congres in Wyoming heeft bezocht, gaat ze samen met vrienden skiën. Maar hun auto komt in de bergen vast te zitten in de sneeuw. Als de nacht valt, zoekt de groep tijdens een sneeuwstorm haar toevlucht in het afgelegen dorp Kingdom Come. Daar lijkt iets ergs te zijn gebeurd: in twaalf griezelig identieke huizen staat het eten onaangeroerd op tafel en staan de auto's nog in de garages. De bewoners van Kingdom Come lijken echter in rook opgegaan. Maar voetstappen in de sneeuw verraden dat iemand Maura en haar vrienden bespioneert. Een week later krijgt rechercheur Jane Rizzoli in Boston het nieuws dat er in een ravijn in de buurt van Kingdom Come een verkoold lichaam is gevonden...
 

Tess Gerritsen is een internationale bestsellerauteur. Ze verwierf grote faam met thrillers als De Mefisto club, Het aandenken en Sneeuwval. Haar thrillers De chirurg en De leerling met in de hoofdrol Jane Rizzoli en Maura Isles zijn succesvol voor televisie verfilmd. De auteur woont in Maine. www.tessgerritsen.nl
Sneeuwval.jpg

20:38 | Commentaren (2) | Tags: leesvoer |