21 juli 2013

Vijftig tinten grijs trilogie

Ik durf het hier amper publiceren, maar ja, ik ben 1 van die 100.000 vrouwen die overstag gingen voor deze erotische trilogie. Je kon geen krant of tijdschrift openslaan of er stond wel iets over geschreven. En uiteindelijk, toen de 3 boeken voor het grijpen lagen in onze eigen supermarkt, hield ik mijn nieuwsgierigheid niet langer meer in toom en liep ermee naar de kassa. Onder de beschamende blik van de jongste dochter. 3x !!! ben ik herbegonnen aan deel 1. Niet omdat het zoooo opwindend was en ik er maar geen genoeg van kreeg, maar gewoon omdat ik geen voeling kreeg met het ellenlang aanslepende verhaal, de uitgebreid beschreven vrijpartijen in alle mogelijke standjes. Geeuw, geeuw, boring, pff, zucht,... De reacties op het internet liegen er niet om: je bent er ofwel voor oftewel tegen. Sommigen lazen de 3 boeken in een lange ruk uit, anderen gaven het halfweg op of geraakten zelfs niet zo ver. Maar ik ben een volhouder en wilde weten wat voor vlees ik in de kuip had en uiteindelijk geraakte ik toch nog in een vlotte versnelling ... en zat deel 1 erop. En raar, maar toen was ik wel degelijk met de verhaallijn vertrokken en was er geen weg terug. Deel 2 en 3 moesten er ook aan geloven. Enkele erotische passages heb ik wel 'geskipt', ook het soms oeverloos geleuter over de contractbespreking. Trop is trop he. 600 blz voor 1 deel is wel ontzettend veeeeel en ook al wilde ik perse weten hoe het uiteindelijk allemaal afliep voor Ana en Christian, mijns insziens hadden 2 delen ruimschoots volstaan hoor. Ik ben er doodmoe van en hoop dat ik de 3 delen zo snel mogelijk kan verpatsen aan een andere liefhebber. Als die er tenminste nog rondlopen. En als die er op zijn of haar beurt ook een heel jaar zal overdoen om ze te 'verorberen', :-)

image.jpg

Deze zinderende trilogie vertelt hoe de jonge, onbevangen literatuurstudente Anastasia Steele onverwachts in aanraking komt met de charismatische, mysterieuze en imposante miljonair Christian Grey. Zij is direct door hem betoverd, maar Grey wijst haar in eerste instantie af: ‘Ik ben te gevaarlijk voor je.’ Deze woorden maken Anastasia’s verlangen alleen maar heviger en Grey laat haar geen moment met rust. Steeds dieper trekt hij haar in zijn wereld van duistere seksuele fantasieën. Anastasia geniet aanvankelijk hevig van alles wat Grey haar op seksueel gebied leert en van de luxe en rijkdom waarmee hij haar omringt. Maar meer en meer krijgt de onpeilbare Grey Anastasia in zijn macht. Zijn donkerste en diepste wens: totale controle over haar. Christian Grey is verslavend gevaarlijk.

18:16 | Commentaren (2) | Tags: leesvoer |

Commentaren

Je omschrijving klinkt eigenlijk héél erg als die Boequetreeksboekjes die je vroeger met rode oortjes las..en toen werd er juist voor het hoogtepunt ( letterlijk en figuurlijk haha) gestopt met schrijven en mocht je het zelf verder invullen hehe. Ik ben eigenlijk altijd zo tegendraads dat als er zóveel over te doen is het voor mij al niet meer hoeft hehe..en €15?? daar koop ik meestal 5 thrillers voor in de vakantie voor!!! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 21 juli 2013

Reageren op dit commentaar

Ik las er niet één van. Toen de hype op zijn hoogtepunt was, las ik enkele recensies en ik had er al meteen genoeg van :-) Tot mijn dochter zich liet verleiden om het eerste deel te kopen. Ze zou het in één ruk uitlezen, dat boek aan mij geven (alhoewel ik er het nut niet van inzag), dan het tweede deel kopen, etc.... Ik denk dat we ondertussen een halfjaar (of meer) verder zijn en van het boek is geen sprake meer :-) Ze heeft het nog steeds niet uitgelezen wegens....saai, langdradig, overroepen.
En nu een bekentenis: ik kocht in die periode een boek, Negentig dagen Genevieve. 9,95 euro, maar 270 blz en op de voorkant (wat me tot de koop deed overgaan) stond: Stouter dan 50 tinten grijs. Beste Stefanie, wat een kul! Oer en oersaai, ik heb ook passages overgeslegen wegens te langdradig. Als dat boek 'stouter' was, ongelooflijk dat er zoveel liefhebbers zijn van die 3x600 blz :-)

Gepost door: bea | 21 juli 2013

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.