22 juli 2013

Is dit stilaan het begin van 'fin de carriere' ?

In de 20 jaar dat ik bij hetzelfde bedrijf werk, kreeg ik ruimschoots de kans om allerlei opleidingen te volgen: word, excel, filemaker, powerpoint, marketing sessies, workshops rond communicatie, assertiviteit enz. Bij alle cursussen kreeg ik een handige syllabus, in de loop der jaren uitgegroeid tot een aardige stapel die ik thuis onder mijn pc-tafeltje bewaarde. De verworven kennis die ik dagelijks voor de job nodig had, kon ik uiteraard meteen in praktijk brengen, maar datgene wat ik niet meteen in toepassing kon brengen en ik denk bijv. aan talrijke functies in word, excel, ... sijpelde al meteen na enkele dagen weg als zand doorheen mijn vingers. Zo gaat dat immers met tools die je niet echt gebruikt. De stapel syllabi hing mijn ventje al jaren de keel uit. Stof vergaren was het enige dat ermee gebeurde. Hij wilde alles bij het oud papier gooien. Ikzelf hardnekkig bewaren onder het mom van 'levenslang leren' en ooit, als ik veel vrije tijd heb, zou ik me verdiepen in alle computerprogramma's. Gedaan met vruchteloos zoeken naar een of andere bewerking. Niks zal nog geheimen voor me hebben. Wat deed me na zoveel jaar van gedacht veranderen? Geen idee eigenlijk. Plots werd ik als het ware allergisch voor het vele papier. Ik zag handleidingen van 1998, word en excel, versie 2003. We zijn anno 2013 nu! Al zovele nieuwe versies zagen ondertussen het licht. Wat is in vredesnaam het nut dat ik me hier nog ooit ga op gooien. Op die oude 'brol'? En wat zovele jaren geheel ondenkbaar was, kon ineens wel. Weg ermee !

image.jpg

image.jpg

Het geeft een ontzettend opgeruimd gevoel, rust in mijn hoofd. Maar tegelijk ook verwarring, het gevoel van stilstaan of 'dit is het nu'. Weg dynamisme, niet meer bijleren. Ik moet me willens nillens overgeven aan het gevoel dat mijn actieve loopbaan stilaan op zijn einde loopt en dat ik het gehad heb. Over naar anderen, je hebt je nut gehad. Fin de carriere? Kortom, oud worden en zijn. Beetje, heel veel, raar toch.

21:57 | Commentaren (2) | Tags: 50+, mijmeringen |

Commentaren

Volgens mij is dit gewoon alleen maar de voortgang van de techniek en dan met name de computertechniek..die gaat als een speer..dingen bewaren? nauwelijks de moeite.

Gepost door: mizzD | 23 juli 2013

Reageren op dit commentaar

Je kan die dingen inderdaad beter niet bewaren, die zijn ondertussen verouderd. Enkele basisprincipes zullen nog wel bruikbaar zijn, maar dat zijn meestal die je sowieso dagelijks gebruikt.

Ik heb hier ook nog een rek met enkele "oudjes", maar die gaan snel dezelfde weg op gaan als ik eens het bureau ga uitmesten.

Gepost door: ms | 23 juli 2013

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.