26 juli 2013

Zijn laatste werkdag

Deze namiddag gaat mijn ventje met pensioen. De CAO in het bedrijf waar hij werkzaam is, maakt dat hij op de leeftijd van 57 jaar de deur achter zich kan dichttrekken, na een loopbaan van 40 jaar. 40 jaar als arbeider gewerkt, in 3 shiften, zelden ziek geweest. Ik gun hem zijn verdiende rust van harte. Want ik merkte al een tijdje dat hij erg vermoeid was. Onze beleidsvoerders hebben makkelijk praten over alsmaar langer werken. Laat ze zelf maar eens 40 jaar in een fabriek gaan werken, 8 uur lang op hun benen staan, in een immense hal met veel geluidsoverlast en vaak geurhinder. Hij ging vandaag in zijn 'zondagse jeans' werken ook al zal draagt hij er een overal. Zijn echte vieze, gescheurde werkbroeken mocht ik vandaag al liquideren :-).

image.jpg

En in september houden we een pensioenreceptie voor (ex)collega's en familie. We zijn geen familie van feestvierders, maar dan mag het toch een tikkeltje meer zijn.

09:53 | Commentaren (3) | Tags: pensioen |

Commentaren

Een dikke proficiat aan de start van een welverdiend pensioen voor Uw ventje.
Groot gelijk heeft hij om er nu aan te beginnen. Zoals je zegt na veertig jaren als arbeider in 3 shiften ben je zeker aan pensioen toe en is het "anders gaan leven" meer dan welkom.
Geniet ervan.

Gepost door: Leva | 26 juli 2013

Reageren op dit commentaar

Oh heerlijk voor 'm..wens hem van harte geluk en heel veel plezier met het invullen van ál die vrije tijd!
Mijn schoonvader had ook 40 jaar bij één baas gewerkt ( maar niet zulk zwaar werk in shiften, gewoon aan de balie bij het energiebedrijf), op z'n 16e begonnen dus met 56 al in de VUT..hij heeft er geen dag over geklaagd en wordt binnenkort 83, dus geniet er al lekker lang van. :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 26 juli 2013

Reageren op dit commentaar

Proficiat ! De jongere generatie zal niet zolang bij één bedrijf werkzaam blijven. Dat hij nu maar dubbel geniet van het op pensioen zijn , bevrijd van de dwang om op tijd op het werk te zijn, de nukken en grillen van bazen te verdragen en hoe graag je ook je werk hebt gedaan er is een tijd dat het zwaar wordt en je niet meer zo gemakkelijk recupereert. Geniet beiden maar van het nieuwe leven dat eraan komt. En een feestje hoort daar heus wel bij!

Gepost door: magda | 30 juli 2013

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.