13 augustus 2013

Zo simpel is het soms

Een stoofpot met zelf klaargemaakt stoofvlees dat staat te sudderen op het vuur en de geur die je neusgaten streelt: mijn dinsdag kan alvast niet meer stuk. Door het jaar is het alsmaar vliegen om te kokkerellen, maar in de vakantie is het puur genieten en er ruim de tijd kunnen voor uittrekken.

image.jpg

13:13 | Commentaren (4) | Tags: lekker |

12 augustus 2013

Het is augustus en ze zijn er weer !!!

Nee, niet de mooie oranje pompoenen, niet de prachtige gele zonnebloemen. Maar die vieze bruin/zwarte 8-potigen. Spinnen! Deze ochtend gilt de jongste dochter voor haar pa. Bleek er een vet exemplaar tussen de muur en de wasmachine te zitten. Gelukkig was ik uit de buurt. Net zit ik aan de pc, hoor ik de jongste dochter iets tegen haar pa fluisteren. Vervolgens komt ventje mijn richting uit en maakt hij teken dat ik eventjes opzij moet gaan. Met zachte stem zei hij het. Ja, dan weet ik het wel hoor. Mij maak je niks wijs. Ik voel die reuze beesten gewoon zitten. En ja hoor, he or she was huge !! Ach waarom kan ik me er nu niet gewoon over zetten? Doen alsof het een lief klein muisje is en ze zonder dralen vangen. Wat nog erger is, ik heb mijn angst doorgegeven aan de meiden. Tja, wat wil je.

21:45 | Commentaren (2) | Tags: grootste angst |

Nuova Era op 't Antwerpse Zuid

Met eindejaar kregen we van de oudste dochter en haar vriend een Vivabox cadeau.  Een bon waarmee we eindelijk vandaag genoten van een lekker etentje bij Nuova Era op het Antwerpse Zuid, pizzeria-ristorante.  Om nog een beetje na te genieten van ons Italiaans avontuur.

 

1.JPG

17:38 | Commentaren (2) | Tags: lekker, uit-antwerpen |

Gespot in het Antwerpse straatbeeld

95 002.jpg

Pal aan de Grote Markt in het volle standscentrum, languit midden op de stoep.  Voetgangers of honden, voor niks ging ze opzij.  Niemand verwaardigde ze ook maar enige blik.  Zich duidelijk bewust van haar schoonheid, deze trotse viervoeter.

En ook al ben ik snel geneigd om poezen een aai te geven, haar onontvankelijke houding maakte dat ik ook minstens 1 metertje afstand hield.

 

95 007.jpg

 

 

95 009.jpg

Beide reclameborden behoren bij hetzelfde ijssalon.  Likkend aan een lekker ijsje heb je verder weinig fantasie nodig om je leven even hemels te vinden.

 

95 008.jpg

Correct !  Toen ik er 25 jaar geleden vlakbij werkte, behoorden de frietjes al tot de top.

 

95 011.jpg

Origineel 'uithangbord' van boekhandel 't Stad Leest.

 

95 010.jpg

'Het dreigende dinges'.  Het verhaal van Suske & Wiske met in de hoofdrollen Nello en zijn hond Patrasche die beiden het leven laten in de OLV Kathedraal. Geïnspireerd op het boek 'Een hond van Vlaanderen' van Marie Louise de la Ramée.  Het verhaal is erg bekend in Japen en is zelfs verfilmd.  Nooit geweten tot vandaag dat de strip in het japans werd uitgebracht.

 

95 013.jpg

Waar je ook staat of stapt, de toren van de mooie kathedraal komt wel ergens piepen.

 

95 012.jpg

In dit kader kan een heiligenbeeldje nu ook niet ontbreken.

 

95 014.jpg

Wie het liever heeft voor een kleine knager ...

 

95 017.jpg

Of een blote bast ...

 

95 021.jpg

Zeg wat je wilt, maar op onze 'boerenbuiten' moet je al naarstig zoeken om zulke attractieve uithangborden tegen te komen.

 

95 018.jpg

Prachtig huis met een bootje in de gevel verwerkt.

 

95 020.jpg

Stijlvolle herenhuizen in een ook stijlvolle buurt.

 

95 003.jpg

 

 

95 004.jpg

Zovele horecazaken staan er helaas ook te huur in de omgeving van de Grote Markt.

17:23 | Commentaren (1) | Tags: uit-antwerpen |

11 augustus 2013

Beetje 'spelen' met fototechnieken

image.jpg

15:50 | Commentaren (2) | Tags: tuinweelde |

Zondag

image.jpg

14:50 | Commentaren (0) | Tags: zomer |

10 augustus 2013

Verzwijg mij niet van Piet Baete

1.jpg

Een decadent tuinfeestje in Knokke heeft dramatische gevolgen…
Gert-Jan, Louis, Vic en Simon zijn twintigers en al jarenlang vrienden. Als ongewenste gasten bezoeken ze een verjaardagsfeest bij de steenrijke en machtige familie De Greve in het Zoute. Vic ziet er zijn ex-vriendin Charlotte en ervaart een enorm gevoel van spijt. Hij moet en zal haar terugwinnen van de zoon des huizes Nicolas de Greve.
Ondertussen probeert hoofdinspecteur Briek Mulders zijn leven op de rails te krijgen, nadat hij voor zes maanden op non-actief is gezet. Zijn plaats in het team is ingenomen door de jonge en ambitieuze David Kamp. Wanneer het lijk van een jongeman wordt ontdekt, trekt Kamp als eerste op onderzoek uit…
 

Mijn eerste ervaring met deze schrijver.  Het las vlotjes maar vond het allemaal wat voorspelbaar en een tekort aan spanning. Heb er al betere gelezen maar het blijft toch leuke vakantielectuur.

11:42 | Commentaren (0) | Tags: leesvoer |

Vakantie met Tess - een aanrader !


1.jpg

De levens van drie kinderen raken door extreem gruwelijke gebeurtenissen met elkaar verweven: eerst worden hun families vermoord, daarna hun pleeggezinnen. Ze blijven als enige overlevenden over.
De kinderen worden in veiligheid gebracht op de streng beveiligde kostschool Evensong, een internaat voor zwaar getraumatiseerde kinderen dat is opgericht door leden van de Mefisto Club. Maura Isles vertrouwt de gang van zaken op de school niet en wil dat de zestienjarige Julian 'Rat' Perkins, die ze kent van een eerdere zaak en ook op Evensong verblijft, een ander onderkomen zoekt. 
Jane en Maura storten zich op het onderzoek naar de moorden op de families en zetten hun eigen levens op het spel om de kinderen te beschermen. Kunnen ze het gevaar op tijd afwenden?


1.jpg

's Nachts dringt De Chirurg de slaapkamers van nietsvermoedende vrouwen binnen en laat hen onvoorstelbare verschrikkingen ondergaan. De enige hoop van de politie is dokter Catherine Cordell, slachtoffer van een identieke misdaad. Twee jaar geleden schoot ze haar aanrander neer. Catherines wereld stort in als deze nieuwe moordenaar de details van toen blijkt te kennen. Kan rechercheur Thomas Moore haar beschermen tegen deze nietsontziende jager? 

11:35 | Commentaren (0) | Tags: leesvoer |

08 augustus 2013

Vakantie in Sorrento (Italië)

Een droom van een lokatie en een waaier aan bezienswaardigheden, maar de hoge temperaturen maakten dat we het rustigjes aan deden en maar 2 uitstappen inlasten.  Een bezoek aan het Herculaneum en een boottrip naar Capri .  Beiden een succes.  Niet zozeer de hitte was het probleem, maar voornamelijk de combinatie met de hoge luchtvochtigheid die de temperatuur nog een aantal extra graden de hoogte instouwde en het ademen bemoeilijkte.  En ikzelf bleek er wel echt last van te hebben.  Jammer.  Maar het was fun en de meisjes hebben zich reuze geamuseerd.  

 

S06.jpg

Prachtig uitzicht op de Vesuvius vanuit het hotel.

 

S05.jpg

 

 

S07.jpg

Betoverend uitzicht op de baai van Sorrento.  Uren kon ik er naar kijken vanuit mijn luie terrasstoel.

 

S01.jpg

 

 

S02.jpg

De kunstmatig aangelegde strandjes.

 

S03.jpg

Naar beneden stappen terwijl het zweet rijkelijk stroomde ;-)

 

S04.jpg

 

 

S09.jpg

Tijdens het zonnen kregen we heel vaak bezoek.

 

S08.jpg

 

 

S10.jpg

Tijdens de verzengende hitte overdag, zag je alle 4-voeters in horizontale stand.  Zo weinig mogelijk bewegen luidde de boodschap.  Slimme dieren.

 

S11.jpg

 

 

CA08.jpg

De beroemde rotsen in Capri.

 

CA07.jpg

 

 

CA09.JPG

 

 

CA02.jpg

 

 

CA06.jpg

 

 

CA04.jpg

 

 

CA01.jpg

Zalig ruikend, de citroenzeepjes en -parfums en verrukkelijke delicatessen van citroen, limoen & aanverwanten.  Njammieeee.

 

H01.jpg

Het Herculaneum, het ooit welvarende vakantie-oord van de Romeinen.

 

H02.jpg

De skeletten liggen er nog.  Ze zijn pas ontdekt in 1980.

 

H04.jpg

 

 

H06.jpg

 

 

H07.jpg

 

 

H08.jpg

 

 

H09.jpg

 

 

H11.jpg

 

 

H12.jpg

 

 

H13.jpg