07 september 2013

Stan Lauryssens

Vorige week op donderdagavond, woonde ik een lezing bij van auteur Stan Lauryssens. Een 2-tal van zijn boeken heb ik al gelezen. Genre: thrillers met een nogal rauwe beschrijving van de moord, maar erg meeslepend.

Ooit ontmoette ik een acteur waarvan ik altijd dacht dat hij groot van gestalte zou zijn. Zijn acteerprestaties vond ik tot dan toe persoonlijk van een zeer hoog niveau. Is het daarom dat ik hem automatisch een bepaalde lengte toeschreef? Geen idee. Zelf ben ik 1m78 groot en ik had vroeger altijd moeite met van die 'kleine ventjes'. LachenBelachelijk natuurlijk, alsof we allemaal zelf onze grootte bepalen. In elk geval, nadat ik hem life zag acteren en hij een kleine tengere kerel bleek te zijn, was vanaf dan zijn aantrekkingskracht verdwenen. En acteren?  Nu ja, ik vond het plots eerder aan de povere kant.

Nu terug naar de auteur. We staan te wachten tot we de zaal mochten binnengaan in de Putse bib, komt er plots een klein manneke op ons af die zich voorstelt als Stan Lauryssens. Yep, daar gingen we weer :-). Hij had een zware kriebelhoest en op doktersadvies mocht hij niet teveel spreken. Tja, een lezing en niet teveel spreken. Hij had pech, de arme man en deed zijn best om zijn hoest te verdrijven door regelmatig een slok water tot zich te nemen. Ik was moe die avond en zijn kriebelhoest werkte op mijn systeem. En ik hoopte dat die 2 uur snel voorbij zouden zijn.

Ze vlogen voorbij ! Na 10 minuten merkte ik zelfs niet meer dat hij hoestte. Kon die vertellen zeg. Zijn bont levensverhaal vanaf zijn legerperiode tot anno 2013. De rode draad doorheen zijn professionele leven was Salvador Dali. Is het allemaal waar? Geen idee, misschien kleurde hij het soms wel wat bij maar ik heb een sterk vermoeden dat het wel klopte. En ik weet meteen waarom hij uiteindelijk schrijver werd. Zijn inspiratie voor zijn verhalen haalde hij uit zijn dagelijks leven. Een kleine 'grote' man. In elk geval een boeiend verteller. En hij zorgde voor een geslaagde avond.

image.jpg

17:58 | Commentaren (0) | Tags: leesvoer |

De commentaren zijn gesloten.