01 november 2013

Plantenserre

Er was een tijd dat ik graag eens langs ging in plantenserres. Kiezen tussen de talloze kamerplanten en het buitengroen. Ik kan de keren niet tellen dat we er op zaterdag of zondag naartoe reden en de uren dat we er met plezier doorbrachten. Maar dit is al geruime tijd verleden tijd. Het is me te commercieel geworden en daar hou ik nu eenmaal niet van. Plantenserre is nu ook niet meer het juiste woord. Vandaag de dag bieden ze nagenoeg een totaalinrichting voor je huis en tuin. Op zich kan ik daar nog best mee leven. Is een afdeling je wat minder interessant, dan versnel je toch even je pas en op naar het volgende.

Maar dat je op 1 november geconfronteerd wordt met een 'grote beer met hertegewei' die luidkeels kerstliedjes staat af te dreunen, dat is erover. We waren een beetje de richting kwijt en moesten 2 keer langs het onding passeren. Ventje moest me vastgrijpen want ik had de stekker anders uitgetrokken. En zo stonden er nog 2 van die gedrochten. De kerstmuziek kwam me de oren uit. Kamerplanten? Die heb ik amper gezien. Alles moest baan ruimen voor de overdadig opgestelde kerstversiering. Commercie ten top. We gingen er eigenlijk langs voor enkele heideplantjes om in onze buitenpotten te zetten. Toen ik plots 'geverfde planten' zag staan, hoefde het echt niet meer voor mij. Zijn er mensen die hier nood aan hebben? Zijn we nu helemaal het noorden kwijt. We zijn er buitengelopen met enkel een magazine. En ze zien me er de volgende jaren niet meer terug.

Zondag gaan we langs de rommelmarkt in Heist waar heel wat plaatselijke plantenboeren staan. Met écht gerief, échte planten in hun oorspronkelijke kleuren.  En al zeker géén kerstbomen.

89 003.jpg

16:27 | Commentaren (0) | Tags: grrr |

De commentaren zijn gesloten.