02 januari 2014

2014 - dag 2

Wie doet het niet? Goede voornemens in het leven roepen bij de start van elk nieuw jaar. De ene houdt het al langer vol dan de andere. Bij sommigen is het idee nog niet echt koud of het is alweer passé.
Zelf nam ik me gisteren voor om in elke dag een klein lichtpuntje te zien. Een klein intens moment dat me bijblijft, dat me gelukkig maakt.
Een mooie wandeling op dag 1 en hij kon alvast niet meer stuk.
Vandaag moest ik opnieuw aan het werk en in de loop van de namiddag sprak ik mijn collega's aan over mijn voornemen. Het werkte blijkbaar inspirerend en met z'n 3-en gingen we verwoed op zoek naar elk z'n eigen lichtpuntje. Niet zo evident op dat moment, hetgeen even de angst in mij bovenriep dat ik maar al te snel opnieuw in de dagelijkse werksleur verzeild was.
Tot ik plots besefte dat ik er al vrijwel de ganse dag met mijn neus bovenop zat. Nogi! In mijn mailbox vond ik deze ochtend een mailtje van een dame waarmee we al jaren samenwerken. Ze woont samen met haar partner en Nogi, een prachtige trotse kater van meer dan 15 jaar oud. Het is haar maatje die haar verwelkomt als ze 's avonds thuiskomt, die zich uren op haar schoot nestelt en haar aandacht volledig opeist. De band tussen baasjes en poes is bijzonder innig. De voorbije maanden begon hij helaas wat met zijn gezondheid te sukkelen. 15 jaar voor een kat is immers niet min. Ze hadden een skivakantie gepland tussen kerst en nieuw en gezien Nogi extra zorg nodig heeft, stelde de dierenarts voor om hem mee te nemen. Hij komt immers bijna nooit meer buiten en slaapt veel. En zo kreeg ik vandaag een mail met een foto van een genietende Nogi, op een warm dekentje achter het raam. Het zonnetje schijnend op zijn langharige pels. En op de achtergrond de sneeuw. De berglucht deed hem deugd schreef ze.
Nogi, ik hoop dat je de kattenhemel nog geruime tijd kan uitstellen. Het verdriet van je baasjes zal ook een beetje mijn verdriet zijn. Geniet nog maar eventjes en laat je flink verwennen.

image.jpg


Trouwens, 1 lichtpuntje elke dag maakt er 365 tegen eind december. Weinig toch voor een gans jaar, niet?
Dag 2 was gul voor mij want toen ik om 17u10 het kantoorgebouw verliet, was het nog licht! De dagen lengen alweer. Zalig toch!
En toen ventje me even later opbelde, bleek dat hij het ganse huis een goede beurt gegeven had. Waarvoor 1000x dank.

20:30 | Commentaren (2) | Tags: lichtpunt |

Commentaren

Een vertederende foto van een prachtige poes. Hij geniet zichtbaar van z'n vakantie.
Dat éne lichtpuntje werden er uiteindelijk drie. Je jaar kon niet beter beginnen.
Groetjes !

Gepost door: Fluwijn | 03 januari 2014

Reageren op dit commentaar

Prachtige foto Stephanie, dat poezebeest doet me een beetje denken aan onze kater Scubby, hij werd 16 en kon ook altijd immens genieten van liggen in de zonneschijn buiten of achter het venster.
Vandaag hadden wij vele lichtpuntjes maar geen positieve. Wervelwind en onweer met schade in Mechelen. Gelukkig zonder schade voor ons maar volgens de burgemeester werd de Delhaize en KV Mechelen ernstig beschadigd. Ook dochterlief, die in die buurt woont, ondervond gelukkig geen schade. Het was wel schrikken natuurlijk, vooral door de afgaande autoalarmen overal in de straten van de binnenstad door de trillingen van de hagelbollen.
Lieve groetjes.

Gepost door: Leva | 03 januari 2014

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.