03 januari 2014

2014 - dag 3

Of ze hun feestje misschien bij ons mochten houden, vroeg de oudste dochter me begin december. Een feestje met huidige- en ook enkele ex- klasgenoten. En tuurlijk hun vriendjes erbij. In een zotte bui stemde ik er mee in. Het was immers pas begin januari gepland. Vandaag dus! En tuurlijk was het me compleet ontgaan ondertussen. Geen erg, het jonge grut trekt hun plan. Ze gaan gourmetten en brengen elk een deel eten en drank voor een geslaagde avond mee. Het enige wat ventje en ik hoeven te doen ... is wegwezen. Want na het eten, gaan ze spelen op de Wii en het zal veel te luidruchtig voor ons zijn. Bovendien willen ze geen pottekijkers.
Ventje stelde voor om naar zee te gaan voor het weekend. Zag ik echter niet zitten, zo aan het begin van het jaar. Ik had vandaag een rustig dagje voorzien. De kerstversiering opbergen, de uitpuilende wasmand aanpakken, wat boodschappen doen en dan 's avonds in mijn lekkere zetel. Dat laatste valt dus letterlijk in het water. De kerstversiering steekt weer in de dozen en de living is weer als voorheen. Gezellig, alles op zijn plek. Tot straks waarschijnlijk, tot de bende jeugd hier binnenstormt. De uitpuilende wasmand kan al opnieuw ademhalen en de was hangt te drogen.
We dachten even aan een etentje buitenshuis, wij 2. Maar laten we daar nu toch net geen zin in hebben zeker. Deze middag al warm gegeten en eigenlijk geen nood om elders onze benen onder tafel te schuiven. Wat is dat toch? Eet je thuis, dan smacht je soms naar een gezellige brasserie. Kun je wel weg, dan heb je geen zin.
Een avondje bioscoop dan maar? Wat een pover programma-aanbod net. Het zei ventje niks vandaag.
Dus zullen we onze heil zoeken in een glas wijn of een trappistje, ... ergens ... niet ver van huis. Voor enkele uren. En dan trekken we in ons eigen huis naar boven, naar de kamer van de jongste dochter. Zij heeft een tv staan waarop je DVD's kunt afspelen. Ook een gezellige fauteuil. Uit de buurt van alle kabaal. Maarrr, wat als ik nu eens vroeg wil gaan slapen, verzucht ze, toen ze ons plan vernam.
Grr, eigenlijk voel ik me een beetje dakloos nu en het mocht al zaterdag zijn voor mijn part :-)

18:01 | Commentaren (1) |

Commentaren

Ondertussen zijn we ene paar dagjes verder en zal de draad van het gewone leven wel weer zijn opgenomen. En dat avondje zul je wel overleefd hebben al had je aanvankelijk andere plannen!Ik wens je voor dit nieuwe jaar veel deeugddoende dagen toe samen met je gezin!!

Gepost door: magda | 05 januari 2014

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.