04 februari 2014

Crea periode

In het vroege najaar waagde ik me aan een nieuw experiment: boetseren met klei onder deskundige leiding van een beeldend kunstenaar en tegelijk ontspanningstherapeute. Een groepje van een 10-tal personen, jong en minder jong, meer ervaren boetseerders en complete leken. Net als ik dus.
Tijdens 2 zondagvoormiddagen slaagde ik erin om een mannenhoofdje 'tot leven te brengen' door het kneden van mijn vingers. Aanvankelijk moeizaam, maar eenmaal ik mijn gedachten volledig afstemde op datgene waarmee ik bezig was, vergat ik de wereld om me heen en zoefde de tijd voorbij. De lesgeefster kwam regelmatig bijsturen, zag snel dat er met de anatomie van het hoofdje iets niet klopte. Gaf tips of legde met een heel eenvoudige correctie meteen andere accenten. Je hebt het in je handen of je hebt het niet. Zo simpel is het! Er was trouwens een jong meisje aanwezig die duidelijk niet aan haar proefstuk toe was. Met behendige vingers toverde ze vliegensvlug een prachtige ballerina tevoorschijn. Maar ze was niet snel tevreden en in een wip verdween de ballerina opnieuw in de homp klei en verscheen een nieuw, even perfect figuurtje. Met verstomming geslagen, sloegen we haar gade.
Maar om kort te maken. Ik was tevreden met mijn voorzichtige en eenvoudige creatie. En 2 lessen volstonden op dat moment. Het najaar is steeds zo druk op het werk en de zondag hou ik zo van quality time in mijn gezin. Heel rustig aandoen, weet je wel. Alles mag en niks moet.
Maar het beeldje was ondertussen in de oven gegaan en stond nog steeds bij de lesgeefster. Te wachten op mij.
En vorige zondag, toen we er toevallig passeerden, moest en zou ik het hebben.
En nu houdt hij ons in de gaten, vanop de kast.

image.jpg


En grappig: toen we enkele uren later in Lier rondslenterden, zag ik zowaar een folder van het atelier.

image.jpg


Leuk! En ik ben weer een ervaring rijker.

22:03 | Commentaren (1) | Tags: crea |

Commentaren

Voor een beginneling vind ik het toch geslaagd.Waarom zou je niet verder doen? Het is een ontspanning voor je.

Gepost door: magda | 04 februari 2014

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.