13 april 2014

Zoetjes kabbelt het verder

mijn leven met ups en downs, net zoals bij iedereen.  Het schrijven voor mijn blogje schiet er jammer genoeg tegenwoordig zo vaak bij in.  Het vuur is nog steeds even fel brandend, maar ik vecht er niet meer tegen.  Een dag telt maar 24 uren waarvan er al zoveel wegvallen door het uit werken gaan, het huishouden, zovele moetjes-en-datjes, het slapen, ... Een mens kan niet alle wensen vervullen en moet keuzes maken.  Maar ik zal er zeker geen slapend blogje van maken en regelmatig zal hier een update verschijnen en zal ik een stukje van mijn leven het wereldwijdeweb opgooien.  De passie blijft bestaan.


Ondertussen zijn ventje en ik op 8 dagen tijd beiden een jaartje ouder en wijzer (?) geworden.  In rustige familiekring hebben we het gevierd en op vrijdag vonden we toch nog de tijd om samen een Bongo bon voor een Ontbijt Royale op te souperen.  We kozen voor de Zoff, een catchy Italian bar in hartje Leuven.  Een voltreffer! En we genoten 150% van de lekkere italiaanse specialiteiten en de vriendelijke bediening.

uit-leuven, uit in eigen land, bongo

 

 

uit-leuven, uit in eigen land, bongo

 

 

uit-leuven, uit in eigen land, bongoNa het ontbijt maakten we een wandeling doorheen het zonovergoten Leuven.  Een verkenningstocht deze keer in voor ons minder bekende straten.

Zo stootten we plots op het kleine Begijnhof, een betoverend stukje authentiek Leuven.

a1 006.jpg

 

Om onderstaande muur bleek onlangs heel wat te doen.  Hij scheidt het Begijnhof van de industriële resten van de oude Stella Artois site en zorgt ervoor dat de oase van rust gehandhaafd blijft.  Achter de muur komt binnenkort een immens stadsvernieuwingsproject.  Projectontwikkelaars willen de muur samen met de oude fabrieksgebouwen slopen, maar de bewoners van het Begijnhof verzetten er zich met hand-en-tand tegen. Voorlopig hebben ze hun slag thuisgehaald. De met een dikke laag klimop begroeide muur, is immers de broedplaats van meerdere soorten stadsvogels.  En deze vogels genieten bescherming in het broedseizoen.  Wat mij betreft, 'vogeltjes doe jullie best en broedt het hele jaar door'.  De muur is een ideale buffer tussen oud-en nieuw.

a1 007.jpga1 002.jpg


 

a1 008.jpg

 

Ze worden een heuse rariteit: de openbare toiletten van vroeger. Lachen

a1 003.jpg

 

En dit wordt dus allemaal platgegooid: een flink stuk industrieel verleden.

a1 009.jpg

 

 

a1 012.jpg

 

 

a1 013.jpg

 

 

a1 016.jpg

 

En ongetwijfeld gaat heel deze omgeving dan resulteren in een gelijkaardig project als aan de overkant van het water.  Beetje strakke & hoge eenheidsworst als je het mij vraagt.  Extreem duur wonen aan een 'stinkende' waterplas met wat bootjes erop.  Trendy wonen heet men dat vandaag de dag.

a1 015.jpg

Commentaren

Slechts één keer in Leuven geweest, maar ik had blijkbaar een goede gidse (in ms).. want dat klein begijnhof..? jaja .. daar waren wij óók! :-)
Ik wist niet wat die muur was.. maar nu wel en ik hoop ook dat ze daar rustigjes achter kunnen blijven zitten hoor!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 13 april 2014

Reageren op dit commentaar

Een late verjaardagswens voor jullie beiden en ik merk dat jullie aan een gezellig ontbijt ook een mooie wandeling hebben gekoppeld!

Gepost door: magda | 01 mei 2014

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.