22 juni 2014

Nieuwe aanwinst

Dat is wel echt antiek, antwoordde de verkoopster, toen ik achter de prijs vroeg. We waren op een kleine rommelmarkt in het Mechelse. Ze stond recht en nam het bewuste voorwerp van de grond. Ondertussen bleef het stil en hoorde ik ze bijna denken 'wat zal ik ervoor vragen'. Dat gaat niks worden, dacht ik bij mezelf. Ze gaat minstens 10 euro vragen. 2 euro, zei ze plots. OK, ik neem ze en ik deed mijn best om mijn euforie te verbergen. Echt antiek zal ze zeker niet zijn, maar toch wel behoorlijk oud. En mooi! Ik werd er op slag verliefd op. Niks zo leuk om een stukje geschiedenis, een stukje verleden in huis te halen. Beetje fantaseren waar en door wie deze blikken doos ooit aangekocht werd en wie zich allemaal eigenaar mocht noemen.

image.jpg


21:55 | Commentaren (3) | Tags: de tijd van toen |

Commentaren

Je hebt goed gekozen, het is een prachtige doos.
Bloggroetjes

Gepost door: Chrisje | 26 juni 2014

Reageren op dit commentaar

Op rommelmarkten kun je echt je hart verliezen aan "ouwe" en "antieke" rommel.Het voornaamste is dat je het graag ziet en die doos is ook mooi om zien.

Gepost door: magda | 06 juli 2014

Reageren op dit commentaar

Ik heb van de fokster van Axel toendertijd eens zo'n soort trommeltje gekregen met Engelse setters erop.. die had ze dubbel en ze wist dat ik ook spulletjes van het ras spaarde.. zoooo lief! Staat altijd hier op tafel! :-)

Gepost door: mizzD | 12 juli 2014

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.