30 september 2014

Aan boord van de Titanic

Nog tot 30 november kun je 'inschepen' aan boord van de Titanic in Paleis 2 van Brussels Expo. Een georganiseerde uitstap via het werk. Samen met 2 team-collega's gingen we aan boord en kropen we elk in de huid van één van de oorspronkelijke passagiers. In 3de klasse zat ik, samen met Anne, terwijl Christel het geluk had om in 2de klasse te reizen. Zij overleefde de reis, Anne en ik konden het niet meer navertellen.

Beklijvend om alle namen per klasse te zien en wie het haalde of niet. Ook de geselecteerde bezittingen van de passagiers en crew: haarborstels, kammen, juwelen, portefeuilles, handtasjes, parfumflesjes, borden, ... Sommige stukken door het zeewater aangevreten, andere in opmerkelijk goede staat.

Het is beslist de moeite.

Terwijl ik dit typ, ril ik enigszins. Beetje van de koude, beetje vermoeidheid. Seffens in een knus en warm bed.
Helemaal niet te vergelijken met een ijskoud zeemansgraf. 'Gelukkig' was het water zódanig koud dat ze niet lang geleden hebben.

image.jpgimage.jpg

22:01 | Commentaren (2) | Tags: ewpo |

27 september 2014

Verdwenen, weg, uitgewist

19 jaar was ik en ik had mijn eerste job als stagiaire in een bedrijf in Herentals beet. Een groot bedrijf en ze zetten bedrijfsbussen in om hun werknemers uit alle windrichtingen op te halen. Gemakkelijk... Ik heb er 9 maanden gewerkt. Elke ochtend zat ik nog wat slaperig in de bus naar buiten te kijken. De bus passeerde in Herenthout en op een hoek van de straat was nog een heel oud café'tje gelegen. Ik stond er nooit echt bij stil tot de dag dat het er kermis was. Geen echte dorpskermis, maar een 'gehucht'kermis of hoe noem je dat. Hooguit één draaimolen, een schietkraam en misschien een kraam waar je smoutebollen en warme rek kon kopen. Maar volk dat die kleine kermissen aantrokken, heel de buurt feestte mee. En ik herinner me die maandagochtend nog. Toen de bus die hoek passeerde, zat het café nog vol en klonk de muziek heel luid. Mensen hadden alle tijd van de wereld. Het feest in hun buurt wilden ze niet missen.

Kun je je dat nu nog inbeelden? Ten eerste zijn die kleine kermissen volledig verdwenen en ten tweede zou nu heel de buurt klagen over geluidsoverlast. Want de samenhang die er vroeger nog heerste, is volledig verdwenen. Niemand kent iemand en niemand heeft nog tijd. De folklore is uitgewist.

Gisteren passeerden we sinds heel lang de bewuste straathoek nog eens. Het café is al jaren weg, afgebroken, opgegaan in de tijdlijn van het verleden. Wild struikgewas is er nu de baas. Hoe lang nog? Want het staat er in de buurt vol met appartementsgebouwen, een drukke supermarkt en het verkeer op het ooit nog rustige kruispunt, staat nooit stil.
Vooruitgang.

Maar ook een stukje achteruitgang...

Gele invasie in de tuin

Dit jaar hebben ze zowat elke hoek in de tuin ingepalmd.

Tuinweelde

14:35 | Commentaren (2) | Tags: tuinweelde |

03 september 2014

UrbEx - definitieve teloorgang voor sauna J ?

Het bord van een afbraakfirma ligt naast de ingang, een nieuwe toekomst zit er voor de familiesauna niet meer in. Misschien terecht als je de verloederde binnenkant ziet. De onderstaande foto's drukken het verval en het vandalisme nog niet ten gronde uit. De deur aan de zijkant staat open, vele gluurders waren ons al voor, te oordelen aan de vele 'UrbEx foto's' die op het internet circuleren. Failliet in 2009, terug geopend, maar onherroepelijk dicht in 2011 wegens niet brandveilig, bouwovertredingen, inbreuken op hygiëne etc. De plannen van de uitbater om zijn geliefde sauna, na de nodige aanpassingen opnieuw uit te baten, blijven vermoedelijk een eeuwige droom. Feit is dat het ooit een heel geliefd & goed draaiend saunacomplex was. Cfr ook de vele reacties op het postje in de blog Viva La Vida Loca.


DSCF7783.JPG
DSCF7757.JPG
DSCF7758.JPG
DSCF7762.JPG


DSCF7759.JPG
DSCF7763.JPG
DSCF7765.JPG
DSCF7793.JPG
DSCF7792.JPG
DSCF7794.JPG
DSCF7761.JPG
uit-herselt,urbex
DSCF7801.JPG
DSCF7802.JPG
DSCF7805.JPG
DSCF7799.JPG
DSCF7781.JPG
DSCF7787.JPG
DSCF7764.JPG
DSCF7778.JPG
DSCF7786.JPG
DSCF7796.JPG
DSCF7797.JPG
DSCF7771.JPG
DSCF7773.JPG
DSCF7769.JPG

02 september 2014

Koffie net een tikkeltje meer

lekker

18:31 | Commentaren (3) | Tags: lekker |