24 januari 2015

Kringloopwinkels in Vlaanderen: een heuse ontdekkingstocht

In Heist od Berg heb je de Krinkel. In het vroege najaar kocht ik er een vaas. Gewoon omdat ik ze mooi vond en omdat ik enkele weken eerder via Facebook op een groep West German Pottery stootte en zag welke juweeltjes er vorige eeuw gefabriceerd werden. Ze zijn enkele decennia in onmin geraakt maar momenteel zijn ze terug heel hip. Voor ik het besefte was ik de zoveelste fan en ondertussen heb ik ook al een 15-tal vazen van verschillende fabricanten. Ook van buiten Duitsland. En alemaal voor een habbekrats gekocht in een kringloopwinkel in de buurt.

image.jpgUren kan ik er rondsnuisteren. Zo vond ik er onlangs een prentenboek over de Expo 1958 in Brussel.

En na een stressy week kun je me met niks meer plezieren dan een bezoekje aan een kringloopwinkel.

Gisteren kocht ik bij de Antwerpse variant, Opnieuw & Co in Mortsel, een boekje met een grappige en vrij nieuwe bladwijzer er nog in. Het was me niet om het boek te doen maar wel om de tekst op de bladwijzer. Leuk toch?

2dehands, kringloopwinkelEn de winkels zelf worden alsmaar gezelliger ingericht met meestal ook een knusse koffiehoek erbij.

2dehands, kringloopwinkelZe zijn in trek, dat merk je aan het alsmaar toenemend aantal bezoekers. Ik ben ervan overtuigd dat het niet alleen met de crisis te maken heeft. Krinkelen is telkens weer een ontdekkingstocht naar iets verrassends. Iets spotgoedkoop op de kop tikken dat je misschien veel duurder kunt verkopen en waardoor je net weer die kick krijgt. Of iets vinden dat je verzameling weer een stukje completer maakt. Of gewoon een aardig hebbeding waaraan je niet kan weerstaan.

En er zijn er die beslist zullen zeggen: bah wat vies, andermans goed. Wie weet waarvan het afkomstig is. Maar aan geld, is toch ook niemand vies? En dat is maar pas door zovele handen gegaan.

01 januari 2015

Schaapjesfan ?

DSCF7984.JPG

13:13 | Commentaren (3) | Tags: grappig |

Een zonnige start in 2015

Dat wens ik iedereen toe.
Een jaar vervuld van blijdschap, van mooie deugddoende momenten.
Een goede gezondheid en een evenwichtige balans tussen werk en privé.
Tijd voor familie, vrienden en kennissen en aandacht voor de onbekende die je pad kruist.
Geniet ervan.

Wij zijn alvast goed gestart met een mooie wandeling.

Chantal.jpg

12:55 | Commentaren (1) | Tags: nieuwjaar |