29 maart 2015

Valkenburg

Een kortverblijf in Valkenburg met een overnachting erbij. Zaterdag viel er een ragfijn motregentje dat vrijwel meteen opdroogde op je schouders en dat ons allerminst stoorde. We hebben dan ook een 5-tal uur op verkenning geweest in dit lieftallig stadje, met nog historische allures. Maar deze ochtend na het ontbijt merkten we meteen dat het fikse regenbuien waren voor de rest van de dag. Terug huiswaarts dus met opgeladen batterijtjes en mooie herinneringen.

image.jpgimage.jpgimage.jpgimage.jpgimage.jpgKijken mag...aanraken niet ...

22 maart 2015

Zonder woorden

image.jpgimage.jpg

13:53 | Commentaren (1) | Tags: huisdieren |

Leuven - voor onze toekomstige studente

Vandaag een infomoment bijgewoond over de richting die de jongste dochter haar voorkeur geniet. Onderweg naar de aula in Leuven passeerden we de mooie bibliotheek waar een versteend figuur dag en nacht een oog in het zeil houdt.

image.jpgWat zou de reden zijn waarom hier zovele ramen dichtgemetseld werden en het gebouw op die manier een heel ongastvrije aanblik gaven?

image.jpg

08 maart 2015

New life in town

Meer bepaald in onze tuin nadat het toch alweer enkele jaren geleden is dat ons laatste konijntje gestorven is.

image.jpgimage.jpg2 quasi identieke met zwarte rug en wit onderlijfje huppelende wollige bolletjes.

16:56 | Commentaren (2) | Tags: huisdieren |

Leuven & het kot

De komende maanden moet er een geschikt kot gevonden worden voor de jongste dochter. Momenteel speelt haar studentenleven zich af in Antwerpen, in de KdGH-school. Waar ze een richting volgt die niet echt haar ding is. Slechts weinigen zijn geroepen om meteen na afloop van de middelbare school, een richting in te slaan die haar/hem op het lijf geschreven is of waar de student al vanop prille leeftijd de zinnen op gezet heeft. Pas vrij recent begint onze dochter licht te zien aan het einde van de tunnel en weet ze wat ze écht wil doen. Al twijfel ik er soms aan of het niet boven haar mogelijkheden ligt. Wat je graag wil doen, daar doe je extra je best voor, krijg ik als reactie als ik mijn bezorgdheid uit. En ok, ik wil niet dat ze me later het verwijt geeft dat ze het niet mocht proberen. Maar ik wil ook niet meedoen aan de naar mijn ideeën, soms heersende rage van 'eeuwige student'. Die ouders die hun kind blijvend de hand boven het hoofd houden en alsmaar geld toesteken. Zo werkt het hier niet. In de groei naar volwassenheid kun je eens een foute beslissing nemen maar is het de bedoeling dat je vervolgens uit je fouten leert. Playtime is stilaan over, tijd om verantwoordelijkheid aan de dag te leggen.

De voorbije weken heb ikzelf geregeld gependeld. Meer dan genoeg treinen en bussen aan de binnenkant gezien. Het lag me vroeger niet en het ligt me nog altijd niet. Maar soms moet je noodgedwongen als je auto het laat afweten en gelukkig kunnen we er dan een beroep op doen.

Dochterlief doet het ook al sinds september. Niet van harte, want ze is soms heen en terug 3u onderweg voor 2 uur les. Treinen die stilstaan omwille van stakingen of een ongeval, ze kan er ruim van meespreken. Ze heeft het afgeleerd er teveel over te zeuren, maar het is en blijft behoorlijk vermoeiend. En je verliest ontzettend veel tijd die je veel nuttiger zou kunnen besteden.

En volgend jaar in september trekt ze naar de Unif in Leuven waar je ook nog eens vaak springuren hebt. Tijd overdag die ze dan nog eens moet invullen. Over-en-weer naar huis komen is ook geen optie. Dus gaan we voor een kot. Een heuse opdracht, dat zoeken. Zeker als leek. Maar anderen slagen erin, dus zal het ons ook wel lukken. En terwijl we gisteren tijdens de 1ste opendeur van de door de KU Leuven gesubsidieerde koten, onze schoenzolen half versleten hebben, probeerde ik onderweg oog te hebben voor mooie blikvangers.

image.jpg


Leuven brengt alvast kleur in het straatbeeld, heel aangenaam op een mooie lentedag.

image.jpg
image.jpg
image.jpg