06 september 2015

Hernieuwde kennismaking met Monschau

Met ventje een kortverblijf geboekt in het lieflijke stadje Monschau. Meer en meer vallen we op elkaar terug nu de oudste dochter in haar eigen stekje woont en de jongste voortdurend op pad is met haar vriend en binnenkort op kot in Leuven gaat. Stevig wennen allemaal, dat wel!
5 jaar geleden waren we nog met ons 4-en in volle hoogseizoen in Monschau. Nu met ons 2-en begin september. Wat een wereld van verschil. Nergens jonge gezinnen te bespeuren. Nagenoeg allemaal 50+ers, ouder én veel ouder. Ook dit is voor ons een aanpassing. Plots lijken we tot een heel andere leeftijdscategorie te behoren. En ja, dit is eigenlijk ook wel. Maar ongetwijfeld gaat dit ook gepaard met een aantal voordelen. Elke leeftijd heeft toch zijn charme, niet?

Wat opviel in Monschau is dat de economische malaise ook hier zijn sporen heeft nagelaten. Vergeleken met 5 jaar geleden stonden er nu heel wat handelszaken voor overname of waren gewoonweg dicht of heel beperkt geopend. Niet meer zo gezellig om voorbij te slenteren. En op dag 2 was het weer een beetje grauw en waren de straten in de vroege avond al meteen zo doods als wat. En dan regende het zelfs nog niet. Of is dit gewoon omdat het hoogseizoen nu eenmaal voorbij was? In de 1ste week van september! Vroeg toch?

image.jpgimage.jpgimage.jpgimage.jpgimage.jpgimage.jpgimage.jpg


Commentaren

Als je niet gewoon bent om buiten het seizoen een trip te maken ,is het inderdaad een groot verschil. Veel rustiger maar ook minder animatie. Zonder kinderen is het ook een hele aanpassing, kan er ook van meespreken. Maar nu kun je doen wat je zelf wilt en hoed je geen rekening te houden met kinderen die toch meestal wat anders willen doen dan de ouders.

Gepost door: magda | 19 september 2015

Reageren op dit commentaar

Als je niet gewoon bent om buiten het seizoen een trip te maken ,is het inderdaad een groot verschil. Veel rustiger maar ook minder animatie. Zonder kinderen is het ook een hele aanpassing, kan er ook van meespreken. Maar nu kun je doen wat je zelf wilt en hoef je geen rekening te houden met kinderen die toch meestal wat anders willen doen dan de ouders.

Gepost door: magda | 19 september 2015

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.